aslshetlicht06In het voorjaar van 2016 maakte ik kennis met de stichting Ledro4life. Deze stichting stelt zich als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor specifieke onderzoeken naar de ziekte ALS. De stichting organiseerde op 3 mei 2019 voor de laatste keer een MTB- en wandelevenement in Val di Ledro in de Italiaanse Dolomieten.
Aan dit evenement nam ik in 2016 voor het eerst deel. Toen ontstond bij mij het idee om een jaarlijks terugkerend evenement rondom Eindhoven te organiseren.
Weer thuis sprak ik een van de bestuursleden van Ledro4life en vroeg, ‘waarom organiseren jullie niet iets gelijksoortigs in Brabant? Het antwoord was kort maar duidelijk, wat let je? Graag zelfs!’ Met die boodschap ging ik aan de slag samen met bevriende MTB-fietsers. We maakten plannen over hoe, waar en wanneer de MTB avondtocht ging plaats vinden. Na intensief overleg en planning vond onze eerste tocht plaats op 12 november 2016. Met een opkomst van meer dan 170 deelnemers waren we voor zo'n onbekend evenement zeer tevreden.

geschreven door Driek Verdonk